INEX LOGISTICS nadále zvelebuje areál bývalého Texlenu v Poříčí

Odkaz na článek na portálu Trutnovinky.cz

INEX LOGISTICS nadále zvelebuje areál bývalého Texlenu v Poříčí

Unikátní developerský projekt zrealizovala společnost INEX LOGISTICS s.r.o. na tzv. brownfield pozemku v okrajové části Trutnova. Rekonstrukce bývalého Texlenu v Poříčí se stala pomyslným základním kamenem spolupráce dvou významných trutnovských společností.

Prvotním záměrem INEX LOGISTICS byla rekonstrukce staré skladovací haly pro vlastní potřeby skladování a logistiky. V průběhu realizované výstavby, ke konci roku 2022, se ale přihlásila společnost Vitesco Technologies s.r.o. s poptávkou volného místa pro svou výrobu. Bylo jí vyhověno. Po odsouhlasení nutných změn byla s ohledem na technické specifikace nového provozu přepracována projektová dokumentace a stanoven termín dokončení přestavby k datu 1. 9. 2023. 

Slavnostního ceremoniálu předání moderní haly novému nájemci, Vitesco Technologies s.r.o., se 13. října ve 13 hodin zúčastnili členové představenstva a vedení obou společností. Dnes se zde začínají vyrábět tzv. EGR ventily pro zákazníky z oblasti automotive. 

Již během přestavby započala úzká kooperace obou firem, která s sebou přinesla spoustu nečekaných inovací. Jednou z nich bylo např. umístění speciální výrobní linky Vitesco Technologies s.r.o do prostor interiéru nové haly. Celá akce se stihla ve velmi krátkém časovém horizontu především díky maximálnímu nasazení všech pracovníků generálního zhotovitele, společnosti SDT s.r.o. Trutnov. 

Navazujícím sekundárním projektem INEX LOGISTICS bylo zajistit pro Vitesco Technologies s.r.o. skladování materiálu a kompletní logistiku výroby. Jelikož byla kapacita logistického centra INEX LOGISTICS plně obsazena, využila společnost k tomu účelu externí skladovací prostory o výměře cca cca 1 000 m². Výstavbu další vlastní logistické haly dle vypracovaného firemní generelu rozvoje plánuje hned na příští rok. 

Oba podniky vidí na zmíněném brownfield pozemku obrovský potenciál. Rozhodli se proto spolupráci prohloubit a přetvořit zanedbanou a nevyužitou část města v moderní průmyslový areál, který bude sloužit především k jejich vlastnímu rozvoji. 

I trutnovské dopravě se blýská na lepší časy. Výše zmíněné pozemky se nacházejí pouze 1 500 metrů od budoucího nájezdu na dálnici D11. Významná část nákladní dopravy tak bude odkloněna mimo centrum města.